True
Sticla sablata VS folie decorativa
O analiza a modului in care aceste doua optiuni difera atunci cand vine vorba de preturi, proiectare, instalare si intretinere.

Utilizarea sticlei in cladirile noi si in proiectele de modernizare continua sa creasca, iar aplicatiile sale nu se limiteaza la geamurile exterioare. Sticla se utilizeaza din ce in ce mai mult si la interior, in birouri si cabine din sticla sau sub forma de pereti despartitori si scari. Utilizarea sticlei atat pe interior cat si pe exterior permite lumina naturala sa curga in cladire, incurajeaza colaborarea si productivitatea prin eliminarea barierelor vizuale si face ca spatiul sa fie mai mare.

Daca se doreste evidentierea sticlei si tranformarea ei intr-un modalitate de a decora spatiul, exista cel putin doua optiuni:

  1. Se folosesc substante chimice pentru a sabla suprafata de sticla.

  2. Se aplica folie decorativa pe geam.

Iata o analiza a modului in care aceste doua optiuni difera atunci cand vine vorba de preturi, proiectare, instalare si intretinere.

Pret

Costul de gravare, taiere, sablare sau texturare a sticlei este ridicat deoarece implica munca, materiale, transport si instalare. Odata ce a fost plasata o comanda de sticla decorativa, acesta nu poate fi modificata fara costuri suplimentare. De asemenea, este costisitoare inlocuirea sticlei sparta ori deteriorata. Foliile decorative pentru sticla costa doar o fractiune din costurile gravarii din punct de vedere al muncii si materialului. In plus, este mult mai eficient de transportat folia decorativa in comparatie cu sticla.

Versatilitate

Cu aceeasi usurinta ca si schimbarea gusturilor, folia decorativa poate fi indepartata fara a afecta sticla existenta. Indiferent de schimbarile prin care trece locatia, folia decorativa se indeparteaza repede, fara deteriorari ale geamului. O noua folie decorativa poate fi plasata pe geam sau sticla poate ramane simpla, nefoliata. Pe de alta parte, sticla sablata este permanenta. Odata ce sticla a fost gravata, taiata, slefuita sau texturata, nu se poate reveni la aspectul original.

Optiuni de proiectare

Imaginatia ta este singura limita pentru optiunile decorative de film pentru ferestre. Poti controla dimensiunile, modelul, orientarea foliei pe geam si nu numai. Altfel, personalizarea sticlei decorative gravate este mai complicata. Cu exceptia cazului in care se utilizeaza un model existent, crearea unui geam personalizat gravat implica gasirea unui artist care este familiarizat cu tehnicile de gravare a sticlei si are echipamentul pentru a finaliza proiectul.

Intretinere

Sticla gravata este vulnerabila la petele de grasime si amprente digitale, precum si la acumularea de praf si murdarie. Acesti factori fac ca pastrarea ei sa fie o adevarata provocare. Sunt necesare substante si panze speciale pentru a mentine in mod adecvat sticla gravata. In acelasi timp purtarea de manusi este adesea necesara pentru a nu lasa in urma aprente noi. Pe de alta parte, folia decorativa este mai putin susceptibila la petele de grasime, amprentele digitale si acumularea de praf sau murdarie. Este durabila, usor de curatat si nu necesita lichide sau tehnici speciale de curatare. De fapt, sticla poate fi curatata si intretinuta exact asa cum a fost inainte de aplicarea filmului (folosind produse de curatare comerciale sau sapun si apa).

Timp de proiectare

De la designul initial pana la instalare, folia decorativa poate oferi un timp destul de rapid de razgandire. Sticla gravata dureaza adesea luni de productie si nu permite modificari in acest proces daca se doresc schimbari de design. Cu o folie decorativa, se poate solicita un esantion de dimensiune completa, astfel incat sa poata fi aplicata pentru un test. Astfel, se poate vedea daca este cea mai buna alegere inainte de a lua decizia finala. Acest lucru elimina timpi de (re)proiectare mai ales daca se aplica intr-un proiect mare.

Instalare

Foliile decorative pentru sticla se aplica rapid si in liniste, cu putine intreruperi in functionarea zilnica a afacerii, fara zgomote puternice sau dezordine. De fapt, multe aplicari de folie interioara pot fi finalizate intr-o zi sau mai putin, in functie de marimea proiectului. Pe de alta parte, instalarea sticlei gravate dureaza mai mult si este adesea mult mai deranjanta.

Durabilitate si reciclare

Datorita tratamentului chimic implicat in procesul de gravare a sticlei, sticla decorativa poate sa nu se califice pentru reciclare la sfarsitul ciclului sau de viata. Astfel ca se indreapta direct catre depozitele de deseuri deja supraincarcate. Atunci cand folia decorativa trebuie indepartata, se genereaza o cantitate mai mica de deseuri in comparatie cu bucatile mari de sticla gravata. In functie de tipul utilizat, filmul decorativ poate fi reciclat.

Distribuie


5 motive pentru care grafica pe podea este o investitie inteligenta.
De la vizibilitate si pana la optiuni de design aproape nelimitate.

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.