True

Politica de Retur

Dreptul de retur – Politica de retur


Regulament privind serviciul de retur

Renuntarea la cumparare reprezinta un serviciu oferit clientilor TRIMAX SOLUTIONS S.R.L., societate comerciala cu raspundere limitata, organizata potrivit legii romane, cu sediul social in STR. 9 MAI NR. 25, SC. D, ET. 1, AP. 1, COD POȘTAL 600026, BACĂU, JUD. BACĂU,, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J04/754/2011, numar de inregistrare fiscala RO28704308.


Prin acest serviciu, clientii TRIMAX SOLUTIONS S.R.L. pot returna in termen de 14 zile calendaristice produsele cumparate din magazinul nostru online de pe www.trimax.ro, conform Termenilor si Conditiilor de retur prevazute in prezentul Regulament.


Clientii care renunta la cumparare, solicitand returul unui produs, se vor supune regulilor prezentului Regulament, acceptandu-l in integralitate.


Clientii TRIMAX SOLUTIONS S.R.L. sunt beneficiarii directi ai acestui serviciu.


Acestia pot fi persoane fizice sau persoane juridice care au achizitionat produse de la TRIMAX SOLUTIONS S.R.L. prin magazinul online de pe www.trimax.ro, fiind titularii facturii sau reprezentantii persoanei juridice titulare a facturii fiscale TRIMAX SOLUTIONS S.R.L..


Cum puteti returna produsele achizitionate de la TRIMAX SOLUTIONS S.R.L. ?

Produsele cumparate de pe www.trimax.ro pot fi returnate in termen de 14 zile calendaristice:


 • La sediul TRIMAX SOLUTIONS S.R.L., cumparatorul predand personal produsul unui reprezentant al companiei,

 • telefonic catre reprezentantii comerciali,

 • prin completarea Formularului de Retur afisat pe site la sectiunea Suport Clienti accesibil din contul de utilizator al site-ului www.trimax.ro, in cont "Cereri returnare" sau

 • declaratie neechivoca in care cumparatorul isi exprima decizia de retragere din contract, a carei primire va fi confirmata (hartie, mail sau fax).


Termenul de 14 zile calendaristice se calculeaza:


 • de la data livrarii produsului in cazul in care produsul a fost achizitionat de pe www.trimax.ro.


Cumparatorul are dreptul de a se retrage din contractul de vanzare fara a fi nevoit sa justifice decizia si fara a suporta alte costuri.


Cumparatorul poarta raspunderea pentru orice eventuala diminuare a valorii produselor, daca in urma verificarii conformitatii si proprietatilor produselor se dovedeste ca aceasta devalorizare a fost cauzata de manipularea necorespunzatoare de catre dvs.


Conditiile referitoare la produsul returnat

Se recomanda ca produsul returnat sa fie in aceeasi stare in care a fost cumparat sau livrat:


* Produsul trebuie sa fie returnat in conditii de siguranta, pe cat posibil in ambalajul original pentru a se evita deteriorarea acestuia la manipulare si/sau transport.


Produse care nu sunt acceptate la retur

 • produsul a fost debitat pe latime;

 • cantitatea este mai mica de 10m liniari la foliile ce se comercializeaza la metraj;

 • rola de folie de print din care s-a utilizat o anumita cantitate;

 • cutit pentru cutter-plotter.

 • achizitia produsului a fost facuta mai mult de 14 zile calendaristice inainte de a se solicita returul.

 • produsul prezinta lovituri, zgarieturi, indoituri etc


Exercitarea dreptului de retragere

Clientul informeaza TRIMAX SOLUTIONS S.R.L. cu privire la decizia de retragere din contract prin completarea Formularului de Retur disponibil pe site sau poate returna produsul personal la sediul firmei TRIMAX SOLUTIONS S.R.L..


Pentru produsele pentru care solicitarea de retur s-a facut prin Formularul de Retur de pe site, in termen de maxim 1 ora de la transmiterea notificarii, cumparatorul va primi pe e-mail detalii cu privire la solicitarea inaintata. Comunicarea cu clientul se va face in scris pe adresa de e-mail cu care s-a efectuat comanda initiala. Suma aferenta returului se va returna prin transfer in cont bancar, atunci cand clientul a platit prin ordin de plata, prin iTransfer sau in numerar, la sediul firmei TRIMAX SOLUTIONS S.R.L., la alegerea clientului.


Pentru produsele returnate sunt necesari urmatorii pasi:

Clientul preda produsul ce doreste a fi returnat, obligatoriu insotit de factura si de dovada platii, in baza unui proces verbal de predare primire.

Trimax va face o evaluare a starii produsului de catre un reprezentant al firmei – analiza cantitativa si calitativa.

TRIMAX SOLUTIONS S.R.L. va emite o factura de stornare cu valoarea rezultata in urma evaluarii si va rambursa clientului suma respectiva de bani.


Suma aferenta returului, care figureaza in factura fiscala de stornare, ii va fi rambursata clientului prin aceeasi metoda de plata. In cazul in care clientul a achitat numerar, suma ii va fi rambursata in numerar, in limita plafonului maximal stabilit prin lege, respectiv 5.000 lei in cazul persoanelor juridice (masuri pentru intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasari si plati in numerar” din Legea nr.70/2015 pentru intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasari si plati in numerar si pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plata).


In cazul in care plata comenzii s-a facut cu un card bancar, rambursarea se va face prin aceeasi metoda de plata in cel mult 14 zile de la data la care TRIMAX SOLUTIONS S.R.L. intra in posesia produsului returnat.


In situatia returului, daca clientului opteaza pentru inlocuirea produsului returnat cu un alt produs, clientului i se va rambursa doar diferenta dintre valoarea returului si pretul noului produs (sau, dupa caz, va achita diferenta de bani). In cazul unui retur cu o valoare ce depaseste plafonul maximal pentru platile in numerar, plata se va face tot prin transfer bancar.


In cat timp va vom restitui suma aferenta returului?

In cazul returului efectuat la sediul firmei TRIMAX SOLUTIONS S.R.L., suma aferenta acestuia va fi restituita pe loc, in limita plafonului maximal al platilor in numerar si in limita numerarului disponibil in casierie in ziua returului.


Termenul se poate prelungi in cazul lipsei de lichiditati, caz in care cumparatorul va fi informat si, cu acordul acestuia, se va stabili o noua data de rambursare a sumei aferenta returului.


Exceptie fac restituirile prin virament bancar, caz in care se va face in cel mult 14 zile de la data la care TRIMAX SOLUTIONS S.R.L. intra in posesia produsului returnat.


Prelucrarea datelor cu caracter personal in scopul efectuarii returului

In cazul in care nu exista neconformitati iar produsele indeplinesc toate conditiile de retur mentionate mai sus, angajatii TRIMAX SOLUTIONS S.R.L. vor proceda la intocmirea documentelor financiar-contabile aplicabile, in conformitate cu prevederile legale (factura de retur/avans, dispozitie de compensare, dispozitie de plata, chitanta).


Datele necesare intocmirii documentelor mai sus mentionate fac referire la: nume, prenume, seria si nr. CI, cont bancar, dupa caz. Vom folosi datele cu caracter personal in scopul intocmirii documentelor financiar-contabile, conform dispozitiilor legale in vigoare.


In cazul in care dumneavoastra nu doriti sa furnizati aceste date, returnarea produselor nu este posibila chiar daca se incadreaza in conditiile de retur mai sus prezentate, intrucat nu ne putem conforma legislatiei din domeniul fiscal.


Formular de retur - Descarca fisierul

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.