True
Personalizarea textilelor prin transfer termic
Imprimarea prin transfer

 

Datorită calității tipăririi, a costurilor reduse și a vitezei de producție, imprimarea prin transfer este ideală pentru toate tipurile de îmbrăcăminte, inclusiv sacose textile reutilizabile, pungi textile reutilizabile, șepci, tricouri și pentru alte produse textile. De cele mai multe ori, această tehnică este utilizată de antreprenorii din diverse industrii pentru a promova un brand, anumite produse sau servicii. Produsele textile imprimate sunt ușor de purtat, amuzante și atractive, de aceea își ating foarte ușor scopul publicitar.

Ne-am propus să analizăm acest procedeu în amănunt, pentru a-i ajuta pe antreprenorii care vor să înceapă o afacere în domeniul textilelor și obiectelor personalizate să-și dea seama dacă aceasta este tehnica cea mai bună pentru ei.

Ce este imprimarea prin transfer termic

Imprimarea prin transfer termic este un proces prin care o imagine este imprimată pe hârtie sau pe folie cu ajutorul unei imprimante speciale. Hârtia sau folia este apoi așezată pe material, iar atunci când se aplică căldură și presiune cu ajutorul unei prese termice, desenul este transferat pe material.

Avantajele transferului termic

  • costurile utilajelor sunt reduse față de costul unei imprimante DTG : ai nevoie de un cutter plotter, o imprimantă laser/ eco-solvent și o presă de transfer termic

  • atunci când clientul dorește o culoare specială, care nu poate fi obținută folosind cerneală clasică (ex. roz cu sclipici), materialul poate fi tăiat la cutter plotter. 

  • Transferul termic poate fi folosit pentru a imprima și pe alte materiale (ceramică, sticlă, plastic, lemn, piele)

 Materiale imprimabile digital

Pentru a obține mereu culori strălucitoare cu o bună rezistență la spălare, ai nevoie de materiale imprimabile de calitate. Principalul avantaj al materialelor imprimabile digital incluse în oferta Trimax este ușurința cu care se pot folosi pentru a personaliza produse din bumbac si poliester, atat albe cat si negre sau colorate, dar și rezistența excelentă pe care o oferă acestea în timp. 

 Pentru a personaliza produse textile din bumbac deschis la culoare se poate folosi Hârtia de termotransfer pentru copiatoare și imprimante laser color FOLEX® TEXTRANS ST/S, disponibilă in formate A4 si A3. Produsul se comercializează la top de 50 coli.

Pentru inscriptionarea textilelor negre si inchise la culoare, este recomandată Hartia imprimabila LASER pentru termotransfer SISER® -Transfer Paper Laser Black, care se poate aplica pe textilele din bumbac, poliester și amestecuri dintre acestea.

 Pentru personalizarea textilelor din bumbac, mix de bumbac si polyester, lycra si combinatii dintre ele se poate folosi Folia subțire și elastică Siser Soft Print Color. Această folie albă (mată/lucioasă), din poliuretan, cu suport din poliester, imprimabilă (cu echipamente de print digital de rezolutie mare, cu cerneluri pe baza de solvent si eco-solvent) și foarte subțire se poate comercializa în role cu lățimea de 750mm și lungimea de 5 metri. Pentru a obține cel mai bun rezultat posibil, este recomandată o preîncărcare a materialului ce urmeaza a fi inscripționat.

 Pentru imprimante care imprima termic folosind cerneala pe bază de rășini și pentru printere care imprimă cu cerneluri pe bază de solvent, eco-solvent si latex, se recomandă Folia alba printabila din poliuretan pentru termotransfer SISER® - COLORPRINT PU.  

Avantajul major al personalizării textilelor prin transfer termic este acela că poți realiza aplicații unicat și cu adevărat deosebite fără costuri importante și printr-un procedeu relativ simplu. Materialele imprimabile digital din selecția Trimax te pot ajuta să ai mereu rezultate remarcabile și clienți mulțumiți.

 


 

Folii și benzi adezive și autoadezive
Tipuri și utilizări

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.