True
Folii și benzi adezive și autoadezive
Tipuri și utilizări

Foliile și benzile adezive si autoadezive sunt atât de variate, practice și ușor de folosit, încât au devenit indispensabile atât acasă, cât și la birou sau pe stradă. În acest articol vom descrie amănunțit fiecare tip de folie adezivă și vom vorbi despre multiplele utilizări ale benzilor și foliilor adezive și autoadezive din gama Trimax. 

Ce sunt foliile adezive

Foliile adezive sunt folii impermeabile din PVC cu suprafață lucioasă sau mată, subțire, concepute pentru a fi aplicate atât în interior cat și în exterior, pe termen scurt sau mediu. Deși are o grosime de numai câțiva microni, folia din PVC are o rezistență extrem de mare la rupere, iar datorită tratării împotriva încărcării electrostatice, se obține o acuratețe mai mare a imprimarii pe suprafața foliei. La realizarea benzilor adezive se folosește adezivul poliacrilic pe bază de apă sau pe bază de solvent, care rezistă timp îndelungat (rezistența benzilor depinde de modalitatea de aplicare, de amplasarea locației, dar și de factorii de mediu). 

Tipuri de folii adezive 

Există pe piață numeroase tipuri de folii și benzi adezive. În funcție de proprietăți, materia primă folosită sau de procesul de fabricație, foliile sunt împărțite în patru categorii principale. 

Folia adezivă pe bază de apă este o peliculă PVC moale și versatilă, cu o suprafață lucioasă sau mată, care poate fi utilizată pentru tăiere cu cutter-plotter sau serigrafie cu cerneluri de vinil. Acest produs este considerat de producători ca fiind cea mai economică opțiune. 

Foliile adezive pe bază de solvent 

Benzile adezive pe bază de solvent sunt foarte subțiri și rezistente. Acestea au o aderență mult mai bună decât cele pe bază de apă, se fixează și se îndepărtează foarte ușor, fără a lăsa urme de adeziv. 

Foliile cu adeziv removabil - sunt folii din PVC monomerice cu adeziv slab, care pot fi detașate cu ușurință. Suprafața foliei este tratată împotriva încărcării electrostatice, pentru o imprimare de calitate. 

Foliile adezive permanente prezinta un adeziv foarte puternic (<10N/25 mm) ce poate fi repoziționat cu ajutorul unui piston cu aer cald și a alcoolului izopropilic. 

 

Toate aceste tipuri de folii adezive și autoadezive pot fi folosite pentru a spori rezistența geamurilor casei sau ale mașinii, în producția publicitară, pentru a realiza diverse decorațiuni interioare/exterioare etc. Iată câteva dintre posibilele utilizări ale foliilor și benzilor adeziv: 

Utilizări ale foliilor adezive 

Wall art și floor graphics 

Folia adeziva monomerică din PVC cu suprafață mată sau lucioasă poate fi folosită pentru decorarea pereților interiori cu imagini grafice deosebite. Adezivul folosit este removabil, ceea ce permite dezlipirea foliei fără a lasă reziduuri pe suprafețele pe care a fost aplicată.

Pentru decorarea podelelor cu motive grafice se folosesc folii adezive de laminare cu rezistență la umiditate, ultraviolete sau acțiuni mecanice și care asigură protecție la alunecare. 

Pentru laminare, se recomanda utilizarea seriilor Oraguard 200, Oraguard 210, Oraguard 210DU, Oraguard 215 si Oraguard 215DU. Printurile trebuie lăsate sa se usuce înainte de laminare. În timpul laminării folia de laminare nu se tensionează foarte mult, iar laminarea se face numai la rece.

Infoliere auto 

Pentru protejarea caroseriilor auto se folosește folia adezivă din PVC polimerica, transparenta si lucioasa, cu un grad mare de protectie UV. Folia poate fi aplicata atât în interiorul mașinii, cât și pe zonele inferioare ale masinii, precum bara din față,  bara din spate, praguri, aripi, uși si nu numai. Adezivul este poliacrilic pe baza de solvent, permanent, cu o durată de viață de maxim 5 ani. 

Antiefracție

Pentru securizarea ferestrelor dvs se pot folosi cu succes foliile antiefracție transparente fabricate din poliester de înaltă calitate optică, cu adeziv PS ranforsat pentru a asigura elasticitatea filmului în caz de impact. Stratul dur este rezistent la zgârieturi, durabil și ușor de întreținut în timpul curățării geamurilor. 

Semnalistică indoor și outdoor 

Folia adeziva reflectorizantă Engineer Grade poate fi folosită pentru aplicații grafice reflectorizante pe diverse suporturi precum litere, numere și simboluri reflectorizante sau pe plăcuțe indicatoare. Folia fabricată din bilute de sticlă cu o durată de viață de 7 ani este recomandată pentru fabricarea semnelor de circulatie, a marcajelor de informare și avertizare. 

Aria de utilizare a foliei adezive este foarte largă. Te invităm să descoperi întreaga gamă de produse de înaltă calitate și să alegi produsele potrivite pentru toate nevoile tale.
Cum îți promovezi afacerea folosind sistemele de expunere potrivite
Cele mai bune metode de a-ți face business-ul cunoscut

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.