Transformarea sticlei: Sticla gravată sau folia decorativă

Utilizarea sticlei în clădirile noi și în proiectele de modernizare continuă să crească, iar aplicațiile sale nu se limitează la geamurile exterioare.

Utilizarea sticlei în clădirile noi și în proiectele de modernizare continuă să crească, iar aplicațiile sale nu se limitează la geamurile exterioare. Sticla se utilizeaza si la interior, de la birouri și cabine din sticlă la pereți despărțitori și scări. Utilizarea sticlei atât pe interior cât și pe exterior permite lumina naturală să curgă în clădire, încurajează colaborarea și productivitatea prin eliminarea barierelor vizuale și face un spațiu să se simtă mai mare.

 

Dar geamul simplu poate fi o provocare atunci cand vine vorba de crearea unui design unic. Deoarece sticla este folosită în aproape fiecare clădire, cum puteți face să iasă în evidență?

 

Există două opțiuni pentru a transforma aspectul de sticlă:

  1. Folosiți substanțe chimice pentru a sabla suprafața de sticlă

  2. Aplicați folie decorativă pe geam

 

Să ne uităm la modul în care aceste două opțiuni se compară atunci când vine vorba de prețuri, opțiuni de proiectare, instalare și întreținere.

 

Preț

Costul de gravare, tăiere, sablare sau texturare a sticlei este ridicat deoarece implică muncă, materiale, transport și instalare. Odată ce a fost plasata o comanda de sticla decorativa, acesta nu poate fi modificata fără costuri suplimentare. Este, de asemenea, costisitoare să înlocuiți dacă sticla este vreodată sparta accidental.

 

Foliile decorative pentru sticla costă doar o fracțiune din costurile gravarii din punct de vedere al muncii și materialului. Este, de asemenea, mult mai eficient din punct de vedere al costurilor de transportat în comparație cu coli mari de sticlă.

 

Versatilitate

Cu aceeasi usurinta ca si schimbarea gusturilor, folia decorativă poate fi îndepărtată fără a afecta sticla existentă. Fie că clientul dvs. este gata pentru un aspect nou, fie că chiriașii eliberează un spațiu, folia decorativa se indeparteaza repede, fără deteriorări ale geamului. Folia decorativă nouă poate fi plasată pe geam, sau sticla poate rămâne simpla, nefoliata.

 

Sticla sablata, totuși, este permanentă. Odată ce sticla a fost gravată, tăiată, șlefuită sau texturată, nu se poate reveni la aspectul original.

 

Opțiuni de proiectare

Imaginatia ta este singura limita pentru optiunile decorative de film pentru ferestre. Puteti controla dimensiunile, modelul, orientarea foliei pe geam.

 

Personalizarea sticlei decorative este mai complicată. Cu excepția cazului în care utilizați un model existent, crearea unui geam personalizat gravat implică găsirea unui artist care este familiarizat cu tehnicile de gravare a sticlei și are echipamentul pentru a finaliza proiectul.

 

Intreținere

Vulnerabilitatea la petele de grăsime și a amprentelor digitale, precum și la acumularea de praf și murdărie, face din sticla gravată adesea o opțiune mai puțin de dorit. Acești factori fac ca păstrarea ei să fie o adevarata provocare. Sunt necesare substante și pânze speciale pentru a menține în mod adecvat sticla gravată. In acelasi timp purtarea de mănuși este adesea necesară pentru a nu lasa in urma aprente noi.

 

Dimpotrivă, folia decorativă este mai puțin susceptibilă la petele de grăsime, amprentele digitale și acumularea de praf și murdărie. Este durabila, ușor de curățat și nu necesită lichide sau tehnici speciale de curățare. De fapt, sticla poate fi curățată și întreținută exact așa cum a fost înainte de aplicarea filmului (folosind produse de curățare comerciale sau săpun și apă).

 

Timp de proiectare

De la designul inițial până la instalare, folia decorativa poate oferi un timp destul de rapid de razgandire. Sticla gravata durează adesea luni de producție și nu permite modificări în acest proces dacă tu sau clientul tău dorești să faci o schimbare.

 

În plus, cu o folie decorativa, puteți solicita un eșantion de dimensiune completă, astfel încât să o puteți aplica și să vedeți dacă este cea mai bună alegere înainte de a lua decizia finală. Acest lucru elimină riscul - mai ales dacă aplicați acest lucru unui proiect mare.

 

Instalare

Foliile decorative din sticla se aplica rapid și în liniște - cu puține întreruperi în funcționarea zilnică, fără zgomote puternice sau dezordine. De fapt, multe aplicari de folie interioara pot fi finalizate într-o zi sau mai puțin, în funcție de mărimea proiectului.

 

Instalarea sticlei gravate pe de altă parte durează mai mult și este adesea mult mai deranjanta.

 

Durabilitate

Datorită tratamentului chimic implicat în procesul de gravare a sticlei, sticla decorativă poate să nu se califice pentru reciclare la sfârșitul ciclului său de viață - așa că se îndreaptă direct către depozitele de deșeuri deja supraîncărcate.

 

Atunci când filmul de ferestre trebuie îndepărtat, se generează o cantitate mai mică de deșeuri în comparație cu bucățile mari de sticlă gravată. În funcție de tipul utilizat, filmul decorativ poate fi reciclat.

Sus